Route 6540 on dokumentaarinen valokuvaprojekti maantie numero 6540:stä, joka sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, 140 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen. 22 kilometriä pitkä maantie on kiemurteleva, pomppuinen ja eloisa tie keskellä syviä metsiä ja laakeita suoalueita. Idyllinen luonto vietteli tutkimaan klassista postikorttimaisemaa tarkemmin.


Asuessaan reilu kaksi vuotta Keski-Suomessa, helsinkiläissyntyinen Iiro Immonen alkoi etsiä ihmisen jättämiä jälkiä, välttämättömiä rajamerkkejä, sähkötolppia: muokattua maisemaa. Maantie numero 6540 tarjosi pääkaupunkiseudun betonilähiöille eksoottisen vaihtoehdon, joka seesteisyydessään innosti tarkastelemaan luonnon ja ihmisen yhteiseloa.


Tieltä on vaikea eksyä, siksi se myös tuntui helpolta tavalta rajata Immosen työskentelyä. Route 6540 on oodi itsestäänselvänä pidetylle infrastruktuurille, jonka estetiikka jää usein huomaamatta. Tien viehättävyys kumpuaa sen hiljaisuuteen kätkemistä jäljistä, jotka herkeämättä heijastavat ihmisen näkemyksiä yhteiskunnan perustarpeista.


Työskentelyä ja näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto sekä Finnfoto.
Näyttely on ollut esillä Galleria Ratamossa 20.8.-13.9.2020.